Kim Milyoner Olmak İster Yarışmasında Gündeme Oturan Sorular ve Cevapları

Vizyonun sevilen yarışma programlarından önde gelen ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ yarışmada sorulan bazı sorular, bu soruların yanıtları ve yarışmacıların deneyimleri ile sık sık gündeme düşüyor.

Yarışmacıların beklenmedik cevaplar karşısında sergiledikleri tutumlar, kazanılan başarılar ve meydana getirilen hatalar günlerce konuşuluyor.

Ikimiz de bu yazımızda şimdiye kadar ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ yarışmasında sorulup gündeme oturmuş bazı sual ve cevapları bir araya getirdik! İşte, ‘Kim Milyoner Olmak ister?’ yarışmasının en oldukça konuşulan sual ve cevapları!

Yarışmada Gündeme Oturan Sorular ve Cevapları

Kim Milyoner Olmak ister yarışmasını ekran başından takip edenler bir oldukca süre sorulara daha kolay ve süratli bir halde cevap verebiliyor. Bazı yarışmacılar stresin etkisiyle bazıları ise hakikaten cevabı bilmedikleri için en kolay sorularda bile zorlanabiliyor.

Soruların güçlük derecesi oldukça göreceli. Yalnız kimi süre yarışmacının tepkileri kimi süre probleminin zorluğu, kimi süre ise probleminin kolay ya da komik olması benzer şekilde nedenlerle Kim Milyoner Olmak İster’de sorulan soruların bir kısmı gündeme damgasını vurmayı başarıyor.

Şimdiye kadar yarışmada sorulmuş olup halk içinde ve toplumsal medyada çokça konuşulan bazı sual ve cevapları sizin için sıralıyoruz:

1. ‘Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu Tepesi’ nerededir?

A. Hawaii

B. Yeni Zellanda

C. Galler

​D. Hindistan

Cevap:B

2. 5 yıl ilkin aralarındaki yaş farkı 10 olan iki kişinin 20 yıl sonrasında aralarındaki yaş farkı kaç olur?

A. 10

B. 20

C. 30

D. 35

Cevap: A

3. Şu an sizinle hangisi arasındaki kütle çekimi kuvvetinin büyüklüğü daha fazladır?

A. Merkür

B. Dünya

C. Ay

D. Kenan İmirzalıoğlu

Cevap: B

4. Hangi filmin ilk 10 dakika 38 saniyelik süresinde asla konuşma yoktur?

A. İyi, Kötü ve Çirkin

B. Er Ryan’ı Kurtarmak

C. Bir Konuşabilse…

D. Kış Uykusu

CEVAP: A

5. İstanbul, Sinop ve Hatay sırasıyla hangi yarı küredeki illerdir? 

A. Şimal – Şimal – Güney

B. Şimal – Güney – Güney

C. Güney – Güney – Şimal

D. Şimal – Şimal – Şimal

Cevap: D

6. 1924 Anayasası’nda ve 1961 Anayasası’nda Türkiye’nin başkentinin hangisi olduğu yazar?

A. İstanbul

B. Ankara

C. Erzurum

D. Sivas

Cevap: B

7. 1980’lere kadar hangi ülkede yetim, gayrimeşru dünyaya gelen, ebeveyni alkolik, ayrılmış yada fukara olan çocuklar devlet tarafınca kimi süre açık artırmada satılarak çiftliklerde zorla çalıştırılmıştır?

A. Danimarka

B. Norveç

C. İsviçre

D. Belçika

Cevap: C

8. ABD başkanlarının resmi olarak besledikleri hayvanları içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A. Muhabbet Kuşu

B. Zürafa

C. Sırtlan

D. Su Aygırı

Cevap: C

9. Filmlerde ‘yarısı şimdi, diğeri yarısı iş bittikten sonrasında’ sözü bir oldukca süre hangisi için söylenir?

A. Onur Belgesi

B. Dükkan Tapusu

C. Elma Şekeri

D. Para

Cevap: D

Kim Milyoner Olmak İster Büyük Para Ödülü Yükseldi: Bakın Ne Kadar Oldu?
Yaşam

Kim Milyoner Olmak İster Büyük Para Ödülü Terfi etti: Bakın Ne Kadar Oldu?

Geçtiğimiz gün son kez en yüksek para ödülü olan 1 milyon TL’yi bir yarışmacısına kazandıran program Kim Milyoner Olmak İster, en büyük para ödülünü değiştirdiğini deklare etti.

10. Bir şeyi ‘cephe’den gördüğünüzü söylüyorsanız nereden bakıyorsunuzdur?

A. Karşı

B. Yan

C. Arka

D. Üst

Cevap: A

11. Hangi meşhur çift 2017’de doğan kızlarının adını Mevlana Celaleddin Rumi’den esinlenerek ‘Rumi’ koymuştur?

A. Beyonce ve Jay Z

B. Victoria ve David Beckham

C. Meghan Markle ve Prens Harry

D. Kim Kardashian ve Kanye West

Cevap: A

12. Hangi canlı, günde minimum 250 kez gerçekleşen ve her biri averaj 1 dakika devam eden uykuya dalar?

A. Kirpi

B. Arı

C. Karınca

D. Çekirge

Cevap: C

13. Hangi hayvanın bazı türleri ‘popolarından’ nefes alabilir?

A. Kaplumbağa

B. Bukalemun

C. Yarasa

D. Kurbağa

Cevap: A

14. 17. ve 18. yüzyıllarda başta Kanada olmak suretiyle Fransız kolonisinde hangisi para birimi olarak kullanılmıştır?

A. Posta Pulu

B. Nebat Tohumu

C. İskambil Kağıdı

D. Cam Boncuk

Cevap: C

15. Günümüzde popüler bir söz olarak çoğunlukla kullanılan ‘şehir efsanesi’ sözü, eski kuşaklar tarafınca iyi mi söylenir?

A. Teamül

B. Tahayyül

C. Tevatür

D. Tezahür

Cevap: C

16. Türkçe’deki kelimeler en oldukça hangi harfle adım atar?

A. K Harfi

B. M Harfi

C. R Harfi

D. S Harfi

Cevap: A

Yorum bırakın